понеділок, 22 травня 2023 р.

Твій друг – безпечний рух

 Життя – це найдорожчий скарб. Та в дитинстві ми не розуміємо, що ним треба дорожити і здоров'я берегти. В цей час майбутнє уявляється безхмарним, а життя – безкінечним. Та насправді це не так, мить - і яскраві фарби радості змінюються на сумні відтінки біди. А щоб цього не сталося, потрібні знання і вміння, як діяти в тій чи іншій ситуації.

    Тому традиційно з 15 по 19 травня в нашому ліцеї проводиться Тиждень безпеки дорожнього руху, метою якого є профілактика дорожньо-транспортного травматизму за участю дітей та усвідомлення необхідності вироблення навичок дотримання правил поведінки на дорозі.

   Для шестикласників класні керівники Луцов’ят Н.В., Ромашко Н.Р. провели вуличний марафон  "Дорожні знаки та їх значення". Учні 7-Б класу (кд. керівник Курганова О.В.) стали учасниками квесту "Безпека дорожнього руху", метою якого є профілактика дорожньо-транспортного травматизму за участю дітей та усвідомлення необхідності вироблення навичок дотримання правил поведінки на дорозі. Про дорожні знаки, світлофор, пішохідні переходи дізнались більше учні 7-А класу (кл. керівник Киріша І.П), виконуючи завдання випробування «ПДР-правила дорожнього руху».





      Вихованці 8-Б класу на онлайн- зустрічі з класним керівником Ковальчук О.М. переглянули та обговорили відеоролик  "Правила дорожнього руху, кампанія "Безпечний пішохід" та дізнались про правила, які можуть зберегти найдорожче - життя. Учні  запам'ятали що саме пішоходам робити не можна, а також   дійшли висновку, що потрібно не лише дотримуватись ПДР, а й бути уважним та  обережним. 

    Упродовж тематичного діалогу "Твоя безпека -це твоя уважність" класні керівники дев’ятих класів Ушакова О. Ю., Фесюк Н.Є. провели інтерактивну вправу "Шлях до зупинки". Хлопці та дівчата ділились своїми думками про те, що не можуть уявити свого життя без транспорту, доріг, пішохідних переходів, громадських зупинок. Після перегляду відео діти також розгадали кросворд навпаки.  

  Педагог-організатор Середа Ю.М. разом з представниками учнівського самоврядування провела для ліцеїстів гру-пазли «Дорожні знаки» (це головоломка, в якій потрібно зібрати мозаїку з різних фрагментів. ).  В цікавій ігровій формі діти повторили вже відомі правила дорожнього руху, та дізнались багато нового. Також всім сподобалась фотосесія «Рамка безпеки»






Немає коментарів:

Дописати коментар