субота, 29 травня 2021 р.

Наша безпека у наших руках!

    З метою привернення уваги до надскладної ситуації з безпеки дорожнього руху в Україні, попередження дитячого дорожньо-транспортного травматизму та недопущення травматизму на залізничних коліях, сприяння вихованню дорожньої культури серед дітей та підлітків, активізації профілактичної роботи з безпеки дорожнього руху, у закладі був проведений Тиждень безпеки дорожнього руху.
    Розпочався Тиждень з перегляду відеороликів «Безпека на залізниці», «Зірки про безпеку», «Безпека дітей на залізничному транспорті України» на коридорі школи та участі у форумі з безпеки дорожнього руху. Крім цього, класні керівники 1-11 класів провели бесіди з учнями щодо правил безпеки дорожнього руху при перетині залізничних переїздів, пішохідних переходів та правил користування громадським транспортом.
   Упродовж тижня класними керівниками в 1-11 класів на батьківських зборах обговорено питання «Безпека дітей – обов᾿язок батьків», пов’язані з попередження нещасних випадків на дорогах. Цікавим та корисним було практичне заняття з надання першої долікарської допомоги постраждалим внаслідок дорожньо-транспортних пригод «Знаю, вмію, врятую», яке підготувала учитель основ здоров᾿я Луцов᾿ят Ф.В. разом із старшокласниками.





    З метою попередження та профілактики порушень правил дорожнього руху відбулася зустріч з представниками поліції Незгодою О.В. та Білерою О.Ю. Під час зустрічі учні 5-6 класів познайомитися з можливостями поліцейської машини та отримали корисні поради з правил дорожнього руху під час їзди на велосипеді та переході вулиці.


    Завершився Тиждень дорожнього руху проведенням єдиного уроку у 1-11 класах під гаслом «Будь помітним на дорозі». Так у 4-Б класі (класний керівник Єрмак Г.П.) під час зупинки на станції «Дорожні знаки» школярі розгадували дорожній кросворд, складали десять основних правил пішоходів. Завершився урок зустріччю з татом-водієм з теми «Дотримання правил дорожнього руху».


    Під час групової роботи у 7-А класу (класний керівник Ушакова О.Ю.) уявні «Водії», «Пасажири» та «Перехожі» розглянули різноманітні небезпечні ситуації на дорозі та шляхи їх вирішення.


    Учні 6-Б класу разом з класним керівником Ковальчук О.М. згадали елементарні права та обов᾿язки пішоходів, пізнали для себе і нові за допомогою вікторини. Діти швидко розпізнавали типи дорожніх знаків для пішоходів та створили плакат «Права та обов᾿язки пішоходів».

    Під час уроку учні 6-А класу (класний керівник Пшенко Л.В.) переглянули відеоролики про правила дорожнього руху та про необхідність наліпок на одязі; закріпили свої знання через вікторину, підказки до якої були зашифровані у формі кросворду.


    Тиждень безпеки дорожнього руху перейшов у традиційний Тиждень безпеки життєдіяльності дитини під гаслом «Наша безпека у наших руках!», який щороку проходить в останній тиждень навчального року. У рамках тижня, з метою забезпечення охорони життя дітей під час літніх канікул, виховання бережливого ставлення до власного здоров’я, особистої гігієни, власного життя, формування активної життєвої позиції у закладі проведено рольові ігри «Ми–пішоходи», «Небезпечні переходи», «Вогонь-друг, вогонь-ворог», «Сам удома» для 1-4 класів, інформаційні хвилинки «Щоб не трапилося біди» для учнів 7-8 класів та підготовлено виставку попереджувальних знаків «Обережно небезпека» учнями 6-Б класу на чолі з класним керівником Ковальчук О.М.
 

Крім того, проведено День цивільного захисту, упродовж якого відпрацьовано практичні дії під час пожежі. Учні 2-3 класів здійснили екскурсію в пожежну частину








8-9 класів – взяли участь у практичному занятті з надання долікарської допомоги у Костопільському медичному коледжі







  Усі учні закладу відвідали бомбосховище, яке знаходиться на території закладу дошкільної освіти «Мрія»
   На завершення навчального року з учнями 1-11 класів проведені години спілкування «Твоя безпека – це твоя уважність», під час яких класні керівники наголосили учням про безпеку життєдіяльності учасників освітнього процесу під час літніх канікул, дотримання обмежень задля запобігання поширенню СOVID-19, правил пожежної безпеки, електробезпеки, безпеки дорожнього руху, профілактики шлунково-кишкових захворювань, норм виробничої санітарії, правил поведінки в громадських місцях і попередження травмування на об᾿єктах залізничної інфраструктури, на річках і водоймах, а також поводження з незнайомими людьми та предметами. З батьками проведено роз᾿яснювальну роботу щодо попередження нещасних випадків під час літнього відпочинку.

Немає коментарів:

Дописати коментар