неділя, 9 травня 2021 р.

Зелена весна

    Щороку, у квітні у закладі проходить місячник "Зелена весна" і цей рік не став винятком. Тому з метою формування екологічної культури учнівської молоді, позитивної мотивації на природоохоронну діяльність учнів основної школи, розвитку навичок науково-дослідницької, практично-моделюючої роботи з пізнання природи в учнів старшої школи, екологічного просвітництва батьків упродовж квітня проведено ряд заходів з дотриманням усіх протиепідемічних вимог.
  Розпочався екологічний місячник із загальношкільної толоки по благоустрою шкільної території, яка включала в себе акцію “За чисте довкілля» 






та трудовий десант «Перетворімо школу на квітучий сад», до якої долучилися вчителі та учні закладу. Учні 1-4 класів були активними у прибиранні присадибної ділянки, разом з батьками висівали та висаджували розсаду культурних рослин, квітів та стали маленькими господарями саду і городу, доєднавшись до шкільного челенджу «Прийшла весна, прокинулась природа».
    Крім того, цьогоріч розпочато реалізацію екологічного проєкту «У стилі ЕКО: учора, сьогодні, завтра".
    Учні 4-А класу (класний керівник Козак Ж.В.) під час години-милування «Земля наш дім. Бережімо його», присвяченої Всесвітньому Дню Землі, виготовили книжечку-памʼятку «Земля – наш спільний дім» та обговорили загрози для планети і дії школярів щодо збереження планети 


    Учні 8-А класу під керівництвом класного керівника Олійник А.В. створили фото-колаж «Екозони біля мого будинку», який розмістили на коридорі школи, 
переглянули відеоролик «Що залишається в землі у спадок нащадкам?» на платформі Класрум. Після перегляду, за допомогою інтерактивної дошки Jamboard, учні записали правила «Чим ми можемо допомогти природі»


    Традиційною стала Великодня акція «Дерево життя», мета якої прикрасити символічне дерево виготовленими власноруч крашанками та писанками. Ромашко Н.Р., керівник гуртка «Народні ремесла України, спільно з гуртківцями прикрасили шкільне дерево, яке кожної пори року радує оточуючих своєю красою. До акції долучилися першокласники на чолі з педагогом-організатором Кальчук Н.В. 


    Упродовж березня-квітня 50 учнів 6-А та 9-х класів під керівництвом учителя біології Пшенко Л.В. взяли участь у Всеукраїнському конкурсі «Година Землі», організований через електронний ресурс «На урок» та спрямований на підтримку збереження планети та сталого використання її ресурсів. У кожному завданні учні знаходили факти про захист довкілля та поради від екоактивістів. За підсумками конкурсу переможці були нагороджені Дипломами І ступеня – 5 учнів, ІІ ступеня – 16 учнів, ІІІ ступеня – 16 учнів. Крім того, 13 учасників отримали іменні сертифікати, а Людмила Василівна – подяку за підготовку учнів у Всеукраїнському конкурсі «Година землі» від проєкту «На урок» 


    Учень 8-Б класу Козирко Андрій, під керівництвом учителя трудового навчання Середою Р.І. виготовили шпаківні, які розмістили у міському парку, взявши участь у природоохоронній акції «День зустрічі птахів».
    Учнівські колективи закладу на чолі з педагогом-організатором Кальчук Н.В. взяли активну участь у Всеукраїнському конкурсі «Благодійники в дії» від БФ «Щаслива лапа», під час якого проводили різноманітні конкурси, заходи, фотовиставки, челенджі та зустрічі.




  Крім того, у закладі проведено ряд заходів, присвячених 35-й річниці Чорнобильської катастрофи (розповідалося раніше).
     У зв'язку з карантином, заходи еко-етно-вернісаж «Мистецькій утилізації підлягає практично все» з показу мод екологічного одягу для учнів 5-6 класів та екологічний квест «Пошук скарбів» для учнів 4-5 класів перенесено на травень.
     Завершився місячник у 1-А класі під керівництвом учителів Козьмін А.В., Дідух О.П. проведеною екологічно грою «Клубок взаємозв'язків у довкіллі». Учні з’ясували, що Земля, це не лише планета, а все, що наповнює її. У кожного учня був малюнок-корона із зображенням об’єктів природи. Діти називали, хто вони і що для них необхідно для життя та передавали клубок іншим, тримаючи кінчик нитки в себе. Таким чином утворилась так звана павутинка взаємозв’язків.

    Також першокласники спробували дослідити дерева, що ростуть на території школи, визначити їх потреби. Виявилось, що найстарішим і найоб’ємнішим деревом є верба на шкільному подвір’ї, обійняти стовбур якої вдалось лише створивши ланцюжок із 5 діток 

А переглядаючи відеосюжет ЕКО ПЛЮСПЛЮС про дерева, діти зробили висновок про важливість кожного дерева на планеті. Щоб зберегти довкілля чистим і безпечним для людей діти запропонували свої правила та доповнили ними книжечку-розмальовку «День Землі». 





А разом із учителем фізкультури Кальчук Н.В. учні 1-А класу під час квесту відгадували загадки природничого характеру, складали пазли, прикрашали Великоднє дерево


Немає коментарів:

Дописати коментар