четвер, 16 листопада 2023 р.

Ти знаєш, що ти – людина?...

    16 листопада у всьому світі відзначається Міжнародний день толерантності. Усі ми приходимо у цей світ для добра. Але під впливом різних обставин, оточення, поведінки ми в певних ситуаціях можемо робити хороші та погані вчинки. Своїм словом, поглядом або дією ми можемо підняти настрій людині, але водночас можемо її пригнітити, образити.

    Для того, щоб не виникало таких ситуацій, в яких ми ображаємо людей просто тому, що вони чимось від нас відрізняються або не погоджуються з нашою думкою і виникло поняття толерантність, а також у світі почали відзначати Міжнародний день толерантності.
    Впевнені, що толерантності потрібно вчитися і можна навчитися. Першокласники разом із Ковтун І.А. здійснили «Подорож у країну Толерантності», упродовж якої учні ознайомилися з поняттями «толерантність» та «рівність», виростили квіточку добрих справ і створили галерею «Добро починається з мене».


    «Ми всі різні, але ми рівні!». Під таким гаслом другокласники (класний керівник Перебенесюк Н.С.) знайомились з поняттями «толерантність», «риси толерантності». Діти формували уявлення про доброзичливе ставлення до оточуючих, почуття відповідальності за свої вчинки за допомогою «квітки толерантності», філворду «Що таке толерантність?»; розмальовували колаж «Ми різні, але ми рівні». А щоб зрозуміти, як же потрібно поводитись з тими, хто потребує підтримки, уваги, учні переглянули тематичний мультфільм .






    Дослідженням рис толерантності людини розпочалася година класного керівника у 3-му класі (учитель Давидчук Т.Ф., асистент вчителя Романчук Ю.Ю.). Потім третьокласники провели особисте самодослідження та озвучили риси, яких ще потрібно набути, аби стати толерантною особистістю. На завершення діти гідно витримали «Тест на людяність», долучившись до рольової гри, та зробили спільне фото «Бути толерантним – це круто!».




    Учні 4-А класу спільно з педагогом Козьмін А.В. переглядали та обговорювали мультиплікаційний фільм про дружбу та толерантність, намагалися розібратися із таким поняттям, як «дружба», говорили про терпіння, добре ставлення не тільки до людей, а й до всього живого, співали пісні про дружбу та трудилися над виготовленням колажу, хмарини слів «Толерантність – це…». Учні в парах розгадували філворди та створювали асоціативний кущ «Добро». На завершення тематичного дня четвертокласники писали творчу роботу «Якби я був/була добрим ангелом….».






    Для учнів 4-Б класу класним керівником Тимошик Ю. був проведений інтегрований День толерантності, а розпочався він із ранкового кола та ''Торбинки побажань'', із якої діставали передбачення на увесь день. На уроці читання в кріслі автора одна із учениць прочитала притчу ''Будьмо толерантними'', яку діти обговорили, проаналізувавши хороші і погані вчинки. На уроках мистецтва ліцеїсти пояснювали прислів'я та співали веселих, дружніх пісень.




    На доброму серці тримається світ - переконані учні 6-А класу. Вони разом із класним керівником Бочкарьовою О.В. створили асоціативний повітряний кущ, написавши на кульках асоціації до поняття толерантність.


    Проведені заходи дали можливість ліцеїстам ще раз переконатися, що у світі багато щирості та доброти. День пройшов цікаво та змістовно, у всіх був піднесений настрій.

Немає коментарів:

Дописати коментар