вівторок, 21 листопада 2023 р.

Герої не вмирають. Просто йдуть з Майдану в небо

    У День Гідності та Свободи ми в скорботі схиляємо низько голови перед пам’яттю людей різного віку, яких було вбито у мирний час і час страшної російсько-української війни ХХІ століття.
    Учні ліцею під час лінійки-реквієму «Україна - країна нескорених», підготовленою педагогом-організатором Середою Ю.М., вшанували пам’ять Героїв Небесної Сотні та кривавої російсько-української війни. Героїв, які живуть вічно у серцях великого незалежного народу. Як символ нашої пам’яті діти виготовили янголів, вірячи, що ці янголи полетять до тих, хто так потребує сьогодні нашої підтримки. Хай бережуть наших героїв, хай охороняють, адже вони там, на передовій, продовжують боротися за нашу гідність і свободу, яку почала виборювати на Майдані гідності Небесна Сотня.





    На уроці інформатики учні 11-А класу (вчитель Олійник А.В.) створювали хмарину слів до Дня Гідності та Свободи, з використанням сервісу wordwall виконували завдання вікторини, у якій висвітлювалися знакові події Євромайдану, революції Гідності, Помаранчевої революції, згадувались герої Небесної Сотні.




    На уроці мужності "Вистояли Майдан - переможемо у війні" учні 11-А класу (класний керівник Олійник А.В.), виконавши завдання за qr-кодами, мали змогу ознайомитись із яскравими особистостями революції Гідності, національними символами України, що увійшли у ТОП-5 та добіркою пісень, що звучали під час революції, а також розмірковували над питанням "Що для мене Україна?".





    Завідувачкою бібліотеки ліцею Захожою А.В було організовано інформаційно-патріотичну виставку "Герої не вмирають. Просто йдуть з Майдану в небо".

    Учні 6-Б класу разом з класним керівником Осипчук Ю.І. побували в міській бібліотеці для дітей та юнацтва КЗ "Центр культурних послуг" на історичній годині "Революція Гідності". Присутні більше дізналися про події 2004 і 2013 років, переглянули відеофільм про героїчне протистояння людей на Майдані. Наприкінці заходу діти вшанували пам'ять загиблих Героїв хвилиною мовчання.



    І хай наш спокій часто перебивають страшні сирени тривог, ми- тут і творимо майбутнє, бо пам’ятаємо, на якій землі стоїмо!

Немає коментарів:

Дописати коментар