вівторок, 20 лютого 2024 р.

Учні ліцею вшановують пам’ять Героїв Небесної сотні

    20 лютого в Україні - це дата-символ незламної волі українського народу, його готовності боротися за свої права та гідність. Однак, це і трагічна сторінка в нашій історії, адже мирні протести на Майдані перетворилися на кровопролитну боротьбу за майбутнє країни. Учні ліцею №2 доєдналися до створення інсталяції "Герої не вмирають, коли пам'ять про них живе в наших серцях». Ліцеїсти виготовили ангелів з білого паперу, що символізують загиблих за Україну і нашу спільну болючу пам'ять та віру в перемогу світла над темрявою.




    Учні 5-6 класів відвідали Костопільський краєзнавчий музей. Діти переглянули фотовиставку «Лицарі національної гідності» та експозицію "Я йду, щоб ви не бачили війни...", присвячену нашим землякам-полеглим героям.






    Постерну презентацію до 10-ї річниці Дня Пам’яті Героїв Небесної Сотні "Українська Голгофа" створили і презентували учні 9-А класу спільно з вчителем історії Бородавкою Л.В.



    Учні 11-А класу (класний керівник Олійник А.В.) під час години спілкування "Небесна Сотня - ангели, які тримають небеса" виготовляли ангеликів, переглядали презентацію та з'ясовували роль Героїв Небесної Сотні в новітній історії України. А напередодні, з нагоди Дня Державного Герба України, одинадцятикласники зняли креативне відео.




З метою вшанування подвигу учасників Революції Гідності та увічнення громадянської і національної відданості, сили духу і стійкості громадян, в книгозбірні організовано виставку-реквієм "Героїв наших пам’ятаємо". Завідувачка бібліотекою Захожа А.В. ознайомила учнів з тематичними інформаційними матеріалами та розповіла про реальні факти трагічних подій на Майдані у лютому 2014 року.



    Пам’ятаймо, що в тому, що ми сьогодні маємо самостійну й незалежну Україну, попри продовження боротьби за ці цінності, лежить заслуга кожної людини, яка боролася до цього за свої права, подекуди ціною власного життя. Ці люди дали нам можливість і надалі відстоювати свою свободу. Сьогодні Україна звучить гордо й це, зокрема, завдяки подвигу Героїв Небесної Сотні.

Немає коментарів:

Дописати коментар