субота, 28 листопада 2020 р.

Запалимо свічки пам'яті


Згадайте нас — бо ми ж колись жили.
Зроніть сльозу і хай не гасне свічка!
Ми в цій землі житами проросли,
Щоб голоду не знали люди вічно...
     Голодомор 1932-1933 років – страшна трагедія в історії нашої держави, яка забрала життя мільйонів людей. Щоб не повторилися такі події, ми повинні знати і пам’ятати про них.
   Напередодні Всеукраїнської акції "Запали свічку пам’яті" померлим від голоду в Костопільської ЗОШ І-ІІІ ступенів №2 відбулося ряд заходів. Упродовж дня у шкільній бібліотеці діяла виставка- пам'ять "Голодомор в Україні: говоримо сьогодні, пам'ятаємо завжди...".

    Учні 8-А класу (класний керівник Олійник А.В.) переглянули відеоролики "День пам’яті жертв Голодомору", "Про Голодомор на Україні 1932-933 рр." та "Геноцид українського народу"



    Для учнів 4-А класу (класний керівник Козак Ж.В.) день розпочався із дослідження, під час якого діти дізнавалися про хліб різних народів. 
Потім говорили про голод і Закон п'яти колосків. На уроці трудового навчання виготовляли квітку пам'яті - незабудку та створили спільну листівку 



Після цього, школярі запалили свіче чум біля пам'ятного знаку Голодоморів. 

А повернувшись до школи, на партах четвертокласників лежали скибочки хліба, які потрібно було розділити на три частини. Діти побачили ті норми хліба на день, їх враження були незабутні та щирі, якими вони поділилися у Щоденнику вражень, написавши роздуми ,,27 листопада. Цей день у моєму житті...".
     Завершився день скорботи історичною годиною «Вогонь скорботи в серці на віки», який підготували учні 9-Б класу. Учні разом із класним керівником Козачок Л.В. створили куточок пам'яті, 
біля якого читали вірші та спогади очевидців тієї страшної трагедії.


Немає коментарів:

Дописати коментар