неділя, 29 листопада 2020 р.

Майбутнє за нами

       Вибір майбутньої професії – це досить серйозний і відповідальний крок у житті кожного підлітка. У світі існує величезна кількість професій. Деяким людям іноді дуже важко зробити якийсь певний вибір, і вони губляться в цьому розмаїтті. Завдання школи – ознайомити учнів з професіями та правилами їх вибору, виховати навички самопізнання як основу професійного самовизначення, сформувати вміння зіставляти свої здібності з вимогами сьогодення та забезпечити розвиток професійно важливих якостей особистості. Тому з 23.11. по 27.11.2020 року  у Костопільській ЗОШ І-ІІІ ступенів № 2 проведено Тиждень профорієнтації під гаслом «Майбутнє за нами».

Розпочався тиждень з підготовленої вікторини «Відгадай професію», підготовлену учнями 8-А класу під керівництвом класного керівника Олійник А.В.

Учні закладу мали змогу прочитати цікаву інформацію, дізнатися багато нового про світ сучасний професій та відгадати професії, зашифровані у ребусах.

Бібліотекар Токар А.М. підготувала презентацію літератури «Вибір професії. Ким стати?», яка діяла упродовж тижня у шкільній бібліотеці. 

Розвиток інтелектуальних здібностей – один із напрямків правильного вибору майбутньої професії. Тому учні 4-A класу полюбляють грати в інтелектуальні ігри під час перерв – ділиться класний керівник Жанна Вікторівна Козак. 





  Крім того, четвертокласники полюбляють гру «футбол», розповіли із задоволеннямпро професію футболіста. Крім того, вони запропонували зіграти матч з учнями 4-Б класу. Справжні вболівання і дружні стосунки класів підтвердилися після рахунку 5:5 та, навіть, після пенальті 1:1.

На годині класного керівника учні 6-А класу спільно з класним керівником Пшенко Л.В. написали листи про те, ким вони мріють стати у майбутньому та разом спланували зберегти їх до 11 класу, щоб потім порівняти, чи  не змінилися їхні мрії. 

Учні 8-А класу зустрілися з Радіон Н.А., фахівцем з профорієнтації Костопільської філії Рівненського обласного центру зайнятості та обговорили питання «Правила вибору професії». В ході бесіди школярі ознайомилися з формулою вибору професії та Атласом професій майбутнього з доповненою реальністю. 





На завершення Тижня практичний психолог Примак-Моргус О.В. провела діагностику професійної спрямованості старшокласників за методикою «Вивчення статусів професійної ідентічності» (А.А.Азбель)

Після завершення карантину відбудуться заплановані екскурсії на місця роботи батьків, які з нетерпінням щороку чекають учні школи.

Упродовж Тижня профорієнтації учні  обговорили чимало  питань щодо широкого сучасного світу  професій, адже вдало обрана професія –  це ключ до успіху, чого ми бажаємо усім нашим школярам.


Немає коментарів:

Дописати коментар