пʼятниця, 4 грудня 2020 р.

Волонтерський рух у школі

    Добро і милосердя – це два крила, на яких тримається людство. Вчителі, батьки та учні Костопільської ЗОШ №2 не просто говорять про добро та чекають його від інших, а реально діють, намагаючись зробити світ кращим, красивішим своїми добрими, корисними справами. Упродовж багатьох років у закладі діє учнівське формування "Волонтер" під керівництвом  педагога-організатора Кальчук Н.В. Саме вона є ініціатором усіх добрих справ, зроблених педагогічно-учнівсько-батьківським колективом школи. У скарбничці "Волонтера" безліч зроблених добрих справ: допомога пристарілим людям,  родинам воїнів АТО (ООС); вітання вчителів-пенсіонерів; плетіння сіток, написання листів, виготовлення оберегів та збір продуктів і засобів гігієни для захисників України; благодійні ярмарки для допомоги хворим дітям та знайомим; збір речей для малозабезпечених сімей; підгодівля птахів та безпритульних котів і собак.  Крім того, формування співпрацює з районним волонтерським центром «Воля», організацією «Червоний хрест», Костопільським військовим комісаріатом, Костопільським районним територіальним центром соціального обслуговування пенсіонерів та одиноких непрацездатних громадян, військовою частиною м. Костопіль, військовим лісгоспом.

   Сьогодні, у переддень Міжнародного дня волонтера Ніну Василівну нагороджено грамотою за безкорисливу соціально спрямовану діяльність, свідому громадянську позицію, сприяння розвиткові волонтерського руху в Костопільському районі. А також вручено подяку учнівсько-педагогічному колективу школи за вияв справжнього патріотизму, милосердя і гуманності, свідому громадянську позицію та патріотичне виховання молоді.
    Дякуємо усім за співпрацю! Ми впевнені, що волонтер завдяки соціальній діяльності, набуває практичні життєві орієнтири, досвід, оволодіває мистецтвом життєтворчості та саморозвитку особистості.





1 коментар:

  1. Від щирого серця вітаю.Здоров'я вам, наснаги і Божого благословення на добрі діла

    ВідповістиВидалити