понеділок, 22 лютого 2021 р.

Мова - душа нації

    Мова - одне з найцінніших надбань, які створили й залишили наші попередники. Мова є душею нації, її генетичним кодом, у її глибинах народилося багато скарбів, якими пишається наш народ.
   21 лютого відзначається Міжнародний День рідної мови. До відзначення долучилася вся шкільна родина закладу.
    Напередодні свята у 2-А та 2-Б класах (класні керівники Давидчук Т.Ф., Ковтун І.А.) відбулась мовознавча вікторина "Мова барвиста, мова багата", де школярі активно відгадували мовні загадки, доповнювали прислів'я, розпізнавали українських письменників та їх твори.

    На завершення заходу другокласники висловили своє ставлення до рідної мови, створивши колаж у вигляді серця та плакат «Я люблю українську мову, тому що вона…»




    Єрмак Г.П. підготувала для четвертокласників гру-подорож "Місто знавців мови". Учні сворювали літературний монтаж про мову, змагались у мовному турнірі "Хто більше назве прислів'їв", "Розшифруй фразеологізми", з великою цікавістю розгадували шаради, загадки-жарти, складанки, дискутували на тему "Чому не всі українці розмовляють рідною мовою".



    У шкільну бібліотеку на екскурсію "Мандрівка книжковим містечком" завітали учні 1-х класів з класними керівниками. Діти дізнались, що означає слово «бібліотека», ознайомились з правилами користування бібліотекою та поводження з книгою. Учні доєдналися до акції "Подаруй українську книгу".

    Крім того, бібліотекар Токар А.О. підготувала для учнів 3-4 класів онлайн-інформину "Солов'їна, барвінкова, українська рідна мова"
    У 7-А класі відбулась читацька конференція"Мово рідна, слово рідне, хто тебе забуває, той у серці тільки камінь має", проведення якої організувала класний керівник Ушакова О.Ю. Під час конференції діти активно обговорювали вимови в українській мові, демонстрували малюнки до улюблених творів, ознайомились з літературно-художньою виставкою.





    Упродовж дня, проходили музичні перерви під гаслом "Слухай українське", під час яких учасники освітнього процесу слухали пісні у виконанні українських співаків.
    А на завершення дня, учні 6-А класу під керівництвом класного керівника Пшенко Л.В. підготували експрес-повідомлення "Мови нашої слова, наче музика жива", з яким познайомили учнів 5-6 класів.


    Приємною несподіванкою для п'ятикласників та шестикласників стала надана можливість перевірити власні знання рідної мови, взявши участь у мовознавчій бліц- вікторині. Прощалися із усмішками на обличчях, бо всі отримали задоволення від цього п'ятихвилинного "іформаційного інтенсиву".

Немає коментарів:

Дописати коментар