вівторок, 9 лютого 2021 р.

Разом для найкращого Інтернету

       9 лютого 2021 року світова спільнота відзначає День безпечного Інтернету під гаслом «Разом для найкращого Інтернету.
    З метою привернення уваги громадськості до важливості створення безпечного інтернет простору, цього дня у Костопільській ЗОШ І-ІІІ ступенів №2 пройшло ряд заходів, під час яких обговорено шляхи безпечного використання молоддю інтернету, питання інтернет-етики, загрози протизаконного контенту.
    Так під час уроків у 3-4 класах учителі інформатики Дідух А.В., Корнійчук І.В. організували перегляд відеороликів "Про Інтернет-залежність". Аналізуючи переглянуті відеофрагменти, учні знайомилися з основними видами реальних небезпек віртуального світу, які на сьогоднішній день визнано проблемами людства, – це Інтернет-залежність, фішинг як вид шахрайства, соціальні мережі як засіб впливу на політичне та соціальне життя людей, використання інформації агресивного змісту, негативний вплив на психіку та здоров’я дитини.




    У 10 класі під керівництвом учителя інформатики Олійник А.В. старшокласники обговорили правила поведінки в соціальних мережах та переглянули відео "Безпека в Інтернеті"

    Учні 9-А успішно пройшли тестування з теми "Загрози безпеки та засоби захисту даних" (вчитель Олійник А.В.)

    Крім того, дев'ятикласники ознайомилися із основними правилами Інтернет-безпеки, із цікавими фактами щодо використання соціальних мереж, переглядаючи презентацію "Безпечний Інтернет та соціальні мережі" (вчитель Корнійчук І.В.)
    Учителі інформатики Корнійчук І.В. та Олійник А.В. підготували інтелектуальну гру "Сто до одного" для учнів 10 класу.

    У цей день класний керівник 5-А класу Киріша І.П. провела зі школярами диспут "Правила коректного спілкування у месенжері та соцмережах", під час якого обговорили ситуації та склали правила спілкування. 
    У 9-Б класі пройшов урок безпеки "Безпечний інтернет та соціальні мережі", під час якого старшокласники обговорили позитивні та негативні моменти Інтернет-ресурсів (класний керівник Козачок Л.В.)
    У 4-А класі (класний керівник Козак Ж.В.) відбулася зустріч з представниками поліції Незгодою О.В. та Білерою О.Ю., під час якої обговорили правила безпечного спілкування та роботи в Інтернеті.
    Звісно, є безліч небезпечних речей на просторах мережі, серед яких і «тролінг», і «кібербулінг», і розпалювання ненависті, однак не можна забувати про колосальний потенціал, який глобальна мережа несе своїм користувачам.
    Тому проведені заходи дозволять зробити акцент на позитивному використанні технологій і вивчити роль, яку ми всі граємо в цілях сприяння створенню кращого і більш безпечної онлайн-спільноти.

Немає коментарів:

Дописати коментар