пʼятниця, 1 жовтня 2021 р.

Скажемо булінгу "ні!"

    Основним завданням сучасної школи, що підтверджується й поширюється Міністерством освіти і науки України та Міжнародною організацією ЮНІСЕФ є створення нового освітнього простору, головними засадами якого є створення безпечного навчального середовища, а також забезпечення прав, свобод та інтересів дітей.
    З цією метою у закладі щороку проходить тиждень протидії булінгу і цей рік не став винятком.
    Упродовж тижня у шкільній бібліотеці діяла інформаційна поличка "Стоп булінг",
а у початковій школі - день розпочинався із ранкового кола, мета якого формування навичок дружніх стосунків у колективах, 
учні 1-А класу (класний керівник Козьмін А.В.) створили "Кошик образ", у який склали усі образи свого класу.

    Яскравими прикладами булінгу є словесні образи, навмисне неприйняття дитини до колективу, шантаж. Щоб запобігти цьому, у 4-А класі був проведений урок-квест "Зупинимо булінг разом" в рамках інтегрованого курсу "Я досліджую світ" на тему "Як діяти в небезпечній ситуації" (класний керівник Перебенесюк Н.С.). 




Учні 2-Б класу (класний керівник Тимошик Ю.М.) інсценізували казку "Колобок" на сучасний лад - Лисичка та Колобок залишилися друзями на все життя. 

    Крім того, другокласники проводять "дружні перерви", на яких будують з конструктора LEGO.

    Учні 3-А класу разом із класним керівником Давидчук Т.Ф. складали та обговорювали антибулінгові правила класу, створивши листівку "3-А проти булінгу". 

    Учні 3-Б класу спільно з класним керівником Ковтун І.А. складали та обговорювали антибулінгові правила класу, створивши плакат "Наші долоні проти булінгу".


    Крім того, у 6-А класі відбулася розмова у дружньому колі "Булінг в шкільному середовищі"(класний керівник Киріша І.П.), а у 9-А класі - інформаційне заняття "Як розпізнати та що робити?" (класний керівник Олійник А.В.). Учні 8-Б класу переглянули презентацію "Що треба знати про булінг", обговорили відеоролик "Як боротися з булінгом: для дітей", опрацювали пам'ятки "Головне в законі про протидію булінгу" та створили поради "Як не стати жертвою булінгу" (класний керівник Фесюк Н.Є.)
    Упродовж тижня учні 9-Б, 8-А, 7-Б, 10-Б, 6-Б, 7-А класів переглянули презентації "Що треба знати про булінг", відеоролики "Світ без насильства. Скажемо "Ні" булінгу", "Булінг очима дітей", "Протидія булінгу", "Як боротися з булінгом", "Stop булінг", анімації "Зупинимо булінг разом" та мультфільм "Булінг у шкільному колективі" у дистанційному форматі.
    На завершення тижня, учні 5-11 класів переглянули відеоурок про кібербезпеку.

Немає коментарів:

Дописати коментар