четвер, 14 жовтня 2021 р.

Покрова покрива землю листом, а козаків - омофором

    Напередодні Дня захисника та захисниці України, Дня українського козацтва, Дня української повстанської армії (УПА), Дня святої Покрови Пресвятої Богородиці та з метою вшанування мужності та героїзму захисників незалежності і територіальної цілісності України, сприянню подальшому зміцненню патріотичного духу у Костопільському ліцеї №2 були проведені такі заходи:
    - тематична година класного керівника "Рідна сторона, мов колиска золота" у 3-А та 3-Б класах (класні керівники Давидчук Т.Ф., Ковтун І.А.), яка пройшла у формі воркшопу. На занятті третьокласники складали вірші про Україну, доповнювали прислів'я про рідний край, розгадували козацькі ребуси та розмальовували козаків. Діти із задоволенням виконували всі завдання, удосконалювали свої уміння співпрацювати у групах і просто весело відпочили;








    - першокласники під керівництвом Жанни Вікторівни Козак створили осінній килимок під гаслом "Покрова покрива землю листом, а козаків - омофором" в рамках курсу "Дизайн і технології";







    - у 2-А класі пройшли козацькі розваги «Козацькому роду нема переводу». Школярі випробували себе у вікторині «Національна», розгадували ребуси та кросворди, складали пазли. Найвеселішим етапом були змагання козачат у конкурсах «Осідлай коня», «Космічний екіпаж». А для того, щоб зварити куліш, носили воду ложкою. "Ох і весело було!"- поділилася Алла Василівна Козьмін.


    - у 2-Б класі (класний керівник Тимошик Ю.М.) відбулися веселі старти під гаслом "Я сучасний лего-козак" та конкурс на кращу майстерність моделювання транспортних засобів, сучасних засобів пересування воїнів-захисників.



   - у 5-11 класах проведені онлайн-години спілкування "Захисники нашого краю", інформаційно-пізнавальні онлайн-години "Козацька держава - наша гордість і слава", з переглядом відеороликів, проходженням тестів на знання історичних постатей України, розгадуванням текстів зашифрованих QR-кодами та вікторинами.
    Упродовж тижня у шкільній бібліотеці діяла літературна викладка "Козацькому роду нема переводу", яку підготувала Токар А.В.
    Сьогодні ми дуже вдячні тим, хто, ризикуючи власним життям, захищає нашу Україну, береже добробут в українських оселях та бореться за мир на рідній землі.


Немає коментарів:

Дописати коментар