понеділок, 11 березня 2024 р.

Ми чуємо тебе, Кобзарю, крізь століття!

    День народження Тараса Григоровича Шевченка - особлива дата для українців. Його називають нашим пророком, Великим Кобзарем і українським генієм. Шевченко був відомий і боротьбою за визволення українського народу.
    Минуло 210 років від народження Великого Кобзаря, проте кожне слово, написане поетом, і досі актуальне. Український видатний митець залишив кілька важливих послань, які для українців стали закликом до дії.
    Тож Шевченківські дні пройшли і в нашому ліцеї. Учні 5-А класу (учитель Фесюк Н.Є.) вивчаючи творчість Тараса Шевченка, готували презентації та повідомлення про цікаві факти з життя видатного поета, грали у настільну гру-доміно "Тарас Григорович Шевченко - 210". Упродовж гри п'ятикласники пригадали уже відомі факти про життя і творчість письменника та дізналися нові.




    На уроці української літератури у 6-Б класі ліцеїсти мандрували стежинами творчості великого Тараса. Вчитель Ушакова О.Ю. запропонувала шестикласникам переглянути та обговорити відеофільм "Кобзар". Упродовж заняття діти декламували вірші поета, розгадували кросворди, сканворди та ребуси. Також ліцеїсти продемонстрували власні творчі роботи: колажі, малюнки, ілюстрації. Наприкінці уроку діти відповідали на запитання вікторини "Цікаві факти про Кобзаря".



    210 років від дня народження Великого Кобзаря відзначали і ліцеїсти 11-Б класу. Здобувачі освіти взяли участь у вікторині ,,Пізнаємо Кобзаря", зорганізованій учителем Кедрук С.М. Одинадцятикласники декламували поезії Шевченка, пригадували сторінки його життя, розгадуючи кросворд та ребуси, розповідали цікаві факти про поета, «дописували" пропущені слова у його віршах, розшифровували назви творів за емоджі, складали пазли та створювали ескіз чашки за мотивами життєвого або творчого шляху Пророка. Було цікаво та пізнавально.






    На конкурс декламаторів поезії Т. Шевченка Левчук Соломія, учениця 7- А класу (учитель Симонець Н.В.) підготувала уривок із поеми "Марія".

    У холі ліцею учителі української мови та літератури створили креативний колаж цитат з найвідоміших творів Кобзаря.


Завідувачка книгозбірні Захожа А.В. організувала книжковий вернісаж "Єднаймо Україну Шевченковим словом", де представлена літературна спадщина Великого Кобзаря, життєвий і творчий шлях митця. З учнями 6-их класів реалізовано колективну творчу роботу по створенню портрету "Мій Шевченко", який став чудовим доповненням книжкової виставки.





Немає коментарів:

Дописати коментар