пʼятницю, 1 березня 2024 р.

INFO-БОКС «CD-ДИСКИ – МИНУЛЕ ЧИ МАЙБУТНЄ?»

      2 березня святкує свій власний День народження компакт-диск, бо саме цього дня у 1983 році у Великій Британії компанії Polygram, Philips й Sony продемонстрували світові перший компакт-диск з програвачем. До цього незвичайного дня для учнів 8-х класів Костопільського ліцею №2 проведено INFO-БОКС «CD-ДИСКИ – МИНУЛЕ ЧИ МАЙБУТНЄ?», де діти вдосконалили свої знання про компакт-диски. У форматі "Кава з вчителькою" учні переглянули фільм «Компак-диски: злети і падіння», де мали змогу ознайомитись з історією створення дисків, з’ясували потребу їх створення, хто насправді створив перший носій такого типу, основні переваги та недоліки компакт-дисків. Крім того, учні знаходили закодований вислів у хмарі, розподіляли рекомендації щодо користування дисками, колективно обговорювали необхідність та сфери застосування дисків у професіях: вчителя, науковця, медичного працівника. Восьмикласники зробили висновок, що незважаючи на всі надбання сучасності, є сфери людської діяльності, де, здається, завжди буде місце CD-дискам. І на завершення, із захопленням та цікавістю пройшли вебквест до дня народження компакт-диска. 
    Не залишились осторонь й учні 5-х класів, адже вони на уроці інформатики (вчителі Олійник А.В., Лук'яненко Б.А.) у текстовому редакторі друкували цікаві факти з історії диска.
    Для третьокласників у цікавій формі вчителі Олійник А.В. та Козьмін А.В. розказали історію створення дисків та показали їх.
         Сподіваємось, що все вдалося!




Немає коментарів:

Дописати коментар