понеділок, 25 березня 2024 р.

Національний тиждень читання у Костопільському ліцеї №2

    За ініціативи Українського інституту книги вперше пройшла інформаційно-просвітницька акція "Національний тиждень читання. Тиждень поезії". Тема поезії "Дім", а гаслом став рядок вірша сучасної української поетеси Ірини Шувалової -"Ріки незмінно течуть додому". Долучилася до заходів в межах "Тижня поезії" і бібліотека Костопільського ліцею №2. Упродовж тижня в книгозбірні було організовано книжково-ілюстративну виставку "Поезія - це завжди неповторність, якийсь безсмертний дотик до душі". На виставці представлені збірки поезій відомих українських поетів.

    19 березня українська письменниця Ліна Костенко святкувала свій день народження. З цієї нагоди завідувачка бібліотекою Антоніна Захожа провела для учнів 7-их класів поетичне рандеву "Королева української поезії". Діти ознайомилися з біографією та творчою спадщиною поетеси. Учні отримали від бібліотекаря "Калейдоскоп цитат з творчості" та зачитували для всіх присутніх. В книгозбірні діяла виставка-портрет "Л. Костенко - вітрила української поезії".





    У форматі тижня проходив флешмоб "Поезія єднає серце: простягни руку до поезії", де учасники демонстрував свою улюблену збірку поезії. Нікого з присутніх флешмоб не залишив байдужим, адже кожен зрозумів, що поезія окриляє людину, допомагає пережити нелегкі часи.

На завершення тижня учні ліцею Михальський Арсен, Парфенюк Вероніка та Ємел'янова Ольга взяли участь у поетичних читаннях. Діти зачитували вірші про рідний дім та Україну. Адже, діти- це Україна, а Україна - це наш спільний дім, тепло якого дає сили жити та боротися за Перемогу.

Немає коментарів:

Дописати коментар