четвер, 1 вересня 2022 р.

Калейдоскоп Перших уроків

    Перші уроки під загальною назвою «Ми Українці: честь і слава незламним!» були зреалізовані в Костопільському ліцеї №2 в онлайн-форматі.
   «Ми першокласники! Ми українці! Честь і слава незламним!». Таким девізом розпочалась подорож у Країну Знань для першокласників (кл. керівник Перебенесюк Н.С.). Упродовж уроку вони вивчили правила поведінки під час онлайн-заняття, згадали символи нашої країни та прослухали поради від песика Патрона про правила поведінки під час воєнного стану. А завершили урок віршем у вигляді емоджі "Любіть Україну...".
    Під час першого уроку у 2- му класі (класний керівник Козак Ж.В.) діти у форматі відвертої розмови обговорювали героїчні вчинки мужніх захисників України та дії мирного населення для наближення Перемоги.
    Учні 3-А класу (кл. керівник Козьмін А.В.) перегорнули сторінки історії України разом із гуртом «Танок на майдані Конґо», що представив нове відео, в якому вся історія України викладається буквально за п’ять хвилин: від великого вибуху – до сьогодення, транзитом через найвизначніші події у нашій історії. Третьокласники дійшли висновку, що нам є чим пишатись і є за що боротись, висловили свою віру у перемогу і надію на швидке повернення до мирного життя та відродження нашої країни. Під час онлайн-вікторини учні відгадували українські мелодії, подорожували містами України, упізнавали відомих українців за портретами чи описами, згадували природничі цікавинки. Виконуючи інтерактивну вправу «У моєму серці – Україна» на платформі LearningApps, повторили державні та народні символи та під час самостійної діяльності складали пазли із зображеннями рідного міста.
    "Мудборд'' фотоколаж літнього відпочинку складали учні 3-Б класу на чолі з класним керівником Тимошик Ю.М. Діти розгадували кросворди, ребуси, декламували вірші про Україну, а також співали патріотичні пісні.
    Перший урок у 4-их класах (класні керівники Давидчук Т.Ф., Ковтун І.А.) проведено у формі усного онлайн-журналу. Діти говорили про нашу рідну Україну, її великий народ, що героїчно боронить рідну державу і бореться за свою незалежність.
    Колаж вражень упродовж уроку склали учні 5-А класу (кл. керівник Бочкарьова О.В.). Ліцеїсти поговорили про державну символіку, продекламували вірші. Також діти пригадали правила поведінки під час повітряної тривоги, а на завершення обмінялися хорошими побажаннями на новий навчальний рік.

    Учні 5-Б класу (кл. керівник Осипчук Ю.І.) переглянули відеофільм про роль та місце України в Європейському співтоваристві та виконали цікаві інтерактивні завдання.
В дружній, теплій атмосфері пройшов урок у 6-А класі (кл. керівник Луцов’ят Ф.В.). Діти висловлювали думки про державність, малювали свої асоціації щодо символіки. Звучала українська бандура у виконанні Поліщук Ольги.

    "Віночок побажань" для України створювали учні 6-Б класу разом із класним керівником Ромашко Н.Р. Діти виконали практичну роботу "Виготовлення метелика" для кошика сподівань кожного учня.
    Класний керівник 7-А класу Киріша І.П. пояснила ліцеїстам наскільки важливо тримати інформаційний фронт і чому потрібно дотримуватись дітям інформаційної безпеки під час війни. Семикласники склали інструкцію з виявлення фейків, опанували фактчекінг, вчилися розрізняти ботів та тролів, опрацювали правила безпечної поведінки в інтернеті.
    На першому уроці у 7-Б класі кл. керівником Кургановою О.В. разом з учнями було обговорено передумови війни з росією у 2022 році, проаналізовано, як змінилася держава та наш народ за час війни та розкрито роль кожного українця, який на волонтерських засадах наближає перемогу.
    Учні 8 - Б класу разом із кл.керівником Ковальчук О.М. мали можливість висловити свої думки в тестових нотатках в рубриках "Для мене Україна -..." та "Перемога настане..." на платформі Padlet. Ліцеїсти переконались, що перемогу ми можемо здобути, якщо будемо допомагати один одному, працювати єдиною командою, вірити в Україну.


    Здобувачі освіти 8-А класу (класний керівник Пшенко Л.В.) переглянули відеорозмову учениці із ветераном сучасної російсько-української війни на тему: «Діалоги про війну»: чому росія прагне захопити Україну» (матеріали підготовлені Українським інститутом національної пам’яті). Діти охоче розмірковували над питаннями: «Що штовхає росію на розв’язання війни?», «В чому полягає загарбницька політика рашизму?», «Які витоки незламності українського народу?». Хвилиною мовчання вшанували пам’ять полеглих за українську державність воїнів. Учні поділилися особистим досвідом волонтерської діяльності, згадали про здатність українців донатити, про допомогу та надання прихистку мешканцям із окупованих територій. Також було акцентовано увагу на консолідуючій складовій сучасної творчості митців, зокрема, на виконанні українськими артистами пісні «Червона калина». Наприкінці уроку учні пофантазували про те, яка тварина символізує Україну в мирний час та під час війни і зійшлися на думці, що захищаючи свою землю та людей із мирного птаха вона перетворюється на розлюченого звіра, який готовий боротися до кінця.

    На першому уроці "Ми Українці:честь і слава незламним" класний керівник 9-А класу, Ушакова О.Ю. розказала про надзвичайно сміливих українців, наших захисників та захисниць. Діти із захопленням переглядали відео "Герої завжди поміж нас". Прочитавши слова з хмари тегів, обмірковували, як вони взаємопов'язані, ділилися думками, складали асоціативний кущ "Українці". На завершення уроку прослухали поезію у виконанні Ярмольчук А. "Я-українка".


    Учні 9-Б класу (кл. керівник Фесюк Н.Є.) переглянули відеоролик про незламну націю українців, відгадували зашифровані символи України та українські пісні за емодзі, міркуючи над проблемним запитанням "А що таке Україна для мене?" А на завершення уроку заспівали популярну пісню разом з Олександром Пономарьовим.
    Учні 10-А класу (кл.керівник Олійник А.В.) хвилиною мовчання вшанували героїв, які заплатили своїм життям за нашу свободу, зокрема і згадали захисників, що навчалися у нашому закладі, переглянули продовження театралізованого перфомансу про історію України – «ДНК», використовуючи вправу «Незакінчене речення» відповідали на запитання «Для мене Україна – це …». На завершення години спілкування створили колаж «Мої побажання». Учні вірять, що ми переможемо і на нашій землі запанує мир і добробут!


    Шукали відповідь на запитання «Чому український народ є незламним?» учні 10-Б класу на чолі із кл.керівником Кедрук С.М. Ліцеїсти поглибили знання про кращі риси національного характеру як передумови його сили і незламності та окреслили 31 рису національного характеру, що будують міцний український дух, з'ясували, що для кожного є Україна.

    Згадали основні важливі моменти становлення незалежності України учні 11-А класу (кл. керівник Середа Ю.М.). Ліцеїсти проаналізували поняття «Я — громадянин України», обговорили правила безпеки під час воєнного стану.

    Учні 11-Б класу (кл. керівник Козачок Л.В.) на онлайн-уроці "Ми українці: честь і слава незламним" говорили про героїв, яких вони знають, наводили приклади мужності українського народу та наших захисників, вшанували хвилиною мовчання загиблих воїнів. Старшокласники вірять в перемогу ЗСУ і в те, що будуть здобувати вищу освіту у вільній, незалежній, мирній Україні та будуть долучатися до розбудови нашої держави.
Все буде Україна!

Немає коментарів:

Дописати коментар