субота, 12 листопада 2022 р.

Учитель НУШ: погляд у майбутнє

    Перед кожним керівником закладу освіти, педагогом щодня постає виклик - ми повинні відповідати сучасним вимогам сьогодення, бути цікавими для своїх учнів та триматися хоча б на один крок попереду.
    Освітянські колективи міста, зокрема Костопільського ліцею №2, прийняли виклики щодо вимог Нової української школи. А підтвердженням тому - постійний пошук інноваційних форм та методів роботи, створення комфортних та безпечних умов здобувачів освіти і працівників, надання якісних освітніх послуг через проведення методичних днів, тижнів та місячників.
    Цьогоріч, у нашому ліцеї, методичний місячник проходитиме у форматі педагогічного челенджу "Учитель НУШ: погляд у майбутнє". Він розпочався викликом-зустріччю директорів, заступників міста та вчителів закладу з методистом кабінету природничих предметів РОІППО Раїсою Шагієвою, яка проходила у формі тренінгу "Оцінювання НУШ: компетентнісний підхід".
    

    Адже курс розвитку сучасного освітнього процесу в напрямі формування компетентностей зумовлює перегляд основних підходів до оцінювання навчальних досягнень учнів, а саме - п'ятикласників.
    Учасники тренінгу опановували стратегії та інструменти формувального оцінювання, вчилися визначати навчальні цілі та критерії оцінювання на уроках та мали можливість відпрацювати алгоритм діяльності вчителя щодо організації формувального оцінювання, застосувати педагогічні інструменти зворотного зв’язку, самооцінювання та взаємооцінювання результатів навчання учнів.



    Крім цього, присутні опрацювали методичні рекомендації щодо особливостей оцінювання п'ятикласників.








    Цікава зустріч закінчилася, а педагогічний челендж продовжується. Далі буде...

Немає коментарів:

Дописати коментар