понеділок, 11 грудня 2023 р.

Про Національний тиждень читання

    4 грудня стартувала Всеукраїнська акція "Національний тиждень читання", яку ініціював Український інститут книги. Бібліотека нашого ліцею також долучилася до проведення цьогорічної акції під гаслом "Бути своїми". Упродовж тижня в книгозбірні прийшла низка літературних заходів у різних форматах.
    Розпочався тиждень літературним портретом "Художній світ М.Хвильового", присвяченим 130-річчю від дня народження. Учні 11-А класу познайомилися з видатною постаттю - українським прозаїком, поетом, політичним діячем, одним із основоположників пореволюційної української прози, дізналися цікаві факти з життя М.Хвильового, аналізували творчий доробок письменника.


    П'ятикласники прослухали бесіду "Книжкова закладка- для розуму та рук зарядка". Завідувачка бібліотекою Захожа А.В. розповіла, що таке закладка, як нею користуватися та які є види закладок. Антоніна Валеріївна натхненно мотивувала дітей бережливо ставитись до книги. Учні продемонстрували свої творчі здібності - робили та розмальовували закладки. Усі отримали задоволення від роботи та подарунок-закладку.



    Читання - основа життя самобутньої освідченої нації, гарна ідея для дозвілля, необхідність на шляху професійного зростання і соціальної адаптації. Завідувачка бібліотекою провела бесіду-обговорення "27 причин читання" з учнями 6-Б класу. Діти дізналися багато цікавої і нової інформації про користь читання.


    Учні першого класу завітали до бібліотеки на пізнавально-оглядову екскурсію "Чарівний світ книги", мета якої залучити ліцеїстів до читання, виховати любов до книги та вчити бережливого ставлення.. Антоніна Валеріївна розповіла про походження слова "бібліотека", про цікаві книги та журнали, які є в книгозбірні. Захопила дітей і літературна програма, яка включала в себе вікторини, загадки, прислів'я та приказки про книгу.



    Свої здібності та увагу мали змогу проявити учні 4-Б класу під час спільної роботи. Вони розмальовували плакат "Добре робиш, якщо читаєш книги. Звикай читати". Веселі посмішки та гарний настрій панували під час творчої майстерки. На завершення, отримавши логічне завдання, діти складали вислови відомих письменників про книги та читання.




    Упродовж тижня в книгозбірні діяла виставка-бібліофреш "Чарівний світ книжковий", де учні вибирали собі книги на будь який смак .

    Національний тиждень читання пройшов пізнавально та інформативно, закликаючи учнів до бібліотеки та читання.

Немає коментарів:

Дописати коментар