неділя, 21 листопада 2021 р.

Україна - країна нескорених

    Щороку 21 листопада, ось уже сім років поспіль, в Україні відзначають День Гідності та Свободи, вшановуючи події в історії сучасної України, які змінили життя багатьох українців, їхнє бачення світу і себе у ньому.
    З нагоди цього дня пам'яті у Костопільському ліцеї № 2 було проведено екскурсію для учнів початкових класів у виставковій залі ”Шкільне сонцеколо” під гаслом “Народ мій є! Народ мій буде! Ніхто не перекреслить мій народ!“, яку підготувала вчитель історії Бородавка Л.В.
 Члени гуртка “Юні екскурсоводи” підготували відеопрезентацію, яка допомогла дітям розібратися у значенні слів "Гідність" та "Свобода", розповідали про Революцію Гідності та героїв Небесної сотні.
   Зворушливо і патріотично декламували поезію учні 9-их та 10-их класів Рябков А., Романцева С., Мальчик А., Рябчинський Д..
   З тривогою та сумом в очах діти переглянули віртуальну екскурсію ”Слава героям!“ (екскурсовод Рябчинський Д.) про випускників школи, що перебувають на Сході та беруть участь в ООС. Другокласники були вражені силою їхнього духу та готовністю віддати власну життя заради миру.
  Після перегляду екскурсії, молодші ліцеїсти у форматі інтерактивної вправи “Мікрофон відкритих думок” емоційно-піднесено розповідали за що вони люблять Україну та чому пишаються приналежністю до українського народу. (кл. керівники Тимошик Ю.М., Козьмін А.В., помічник вчителя Дідух О.П.)






    

    З метою вшанування громадянського подвигу учасників Революції Гідності вчитель історії Ушакова О.Ю. провела онлайн-конференцію для учнів 8-9 класів. Діти ознайомилися з доленосними сторінками в історії України початку 21 століття та висловили свої думки.

    З учнями 9-А класу (класний керівник Олійник А.В.) було проведено онлайн годину спілкування "Наш дух не зламати, свободу - не вбити!", на якій діти ділилися враженнями від екскурсії біля стели "Герої не вмирають!" та розповідали про героїчні вчинки наших земляків, які загинули на сході України. Цю інформацію відобразили у бюлетені "Герої не вмирають!"


    Протягом дня у шкільній бібліотеці діяла тематична виставка "Революція гідності: ціна свободи", яку підготувала бібліотекар Токар О.М.

    Гідність, свобода, патріотизм... Що значать ці поняття для кожного з нас? Про це наприкінці дня лідери учнівського самоврядування дізналися у працівників ліцею.

Немає коментарів:

Дописати коментар