пʼятниця, 26 листопада 2021 р.

Година скорботи

    День пам'яті жертв голодомору щорічно відзначають в Україні в четверту суботу листопада. Напередодні учні Костопільського ліцею №2 теж долучились до вшанування пам'яті про цю подію.
    Для учнів 1-4 класів педагог-організатор Кальчук Н.В. провела урок-реквієм "Не згасне в серці пам'яті свіча". Упродовж заходу учні ознайомились із трагічними сторінками історії українського народу, вшанували хвилиною мовчання заморених голодом та переглянули хореографічну композицію на пісню Оксани Білозір "Свіча". Учні 1-2 класів виготовили паперових ангелів, що символізують пам'ять про загиблих.





    У 3-А класі (кл. керівник Давидчук Т.Ф., асистент вчителя Коваленко І.С.) відбулась година пам'яті "Ціна хліба - життя". Школярі з сумом переглядали та обговорювали фото-слайди трагічних подій 1932 - 1933 років, ділились спогадами, про які дізнались від старших членів родини. Зворушливим моментом заходу був етап, коли третьокласники прикрашали дерево пам'яті жертв Голодомору ангеликами, які власноруч виготовили на уроці технологій.






  Із нагоди відзначення пам'ятної для українського народу дати, вчитель образотворчого мистецтва Кусік О.В. з учнями 4-А та 4-Б створила тематичний плакат "П'ять колосків", присвячений вшануванню безневинно померлих українців у 1932-1933 роках.





    В бібліотеці пройшла година пам'яті “Пам'ятаємо про голодомор...”, на якій були присутні учні 2-Б та 4-Б класу (класні керівники Тимошик Ю.М. та Максимчук Л.В). Бібліотекар ліцею Токар А.О. ознайомила присутніх з трагічними сторінками тих страшних подій української історії. Наприкінці заходу учні вшанували пам'ять жертв голодомору хвилиною мовчання та запалили свічку пам'яті.


    Класні керівники 5-11 класів провели дистанційно тематичні години спілкування.
  Ми закликаємо всіх у суботу о 16:00 запалити свічку пам'яті в знак вшанування невинно замучених голодом. Цей вогник символізуватиме скорботу і пам'ять про мільйони загублених життів наших співвітчизників.  

Немає коментарів:

Дописати коментар