субота, 2 вересня 2023 р.

Веселковий Перший дзвоник у Костопільському ліцеї № 2

                                                                                                             

Веселкового ранку, ліцейна родино!
Нас любов до країни сьогодні єдна!
Ми з України! Доброго ранку!
Вітаємо всіх на нашому ганку.

    Швидко промайнуло літо і цього вересневого ранку ліцей зустрічав своїх улюблених учнів. Перший дзвоник - це завжди хвилююча подія і символом сьогоднішнього свята стала веселка, яка втілює перемогу над негодою. Навіть після найсильнішої бурі буде на небі веселка і ми щиро віримо, що веселка зійде над нашою землею і по ній прийдемо до нашої перемоги.

    Подорож у Країну Знань для першокласників розпочалася з уроку-свята «День народження нашого класу», що пройшла під девізом «Ми діти твої Україно!» (кл. керівник Ковтун І.А., асистент учителя Рижа І.В.).


    Метою першого уроку у 2 класі «Ми українці: честь і слава незламним!» (кл. керівник Перебенесюк Н.С.) було ще раз нагадати, що потрібно любити рідну країну, поважати Батьківщину, цінувати традиції та культуру, не забувати, якою ціною нам дістається кожен новий день, пам’ятати, що ми справжні українці – наполегливі, щирі, добрі, працьовиті та незламні.


    На початку патріотичного уроку-роздуму у 3-му класі діти разом із кл. керівником Давидчук Т.Ф. з'ясовували, хто з українців заслуговує честі і слави, досліджували якості захисників, які боронять нашу землю та на патріотичних сердечках написали побажання нашим воїнам, створили віночок-оберіг.



    Основним акцентом першого уроку у 4-А класі (кл.кер.Козьмін А.В.) став шлях до перемоги: перемоги над собою, перемоги над ворогом.


    З трепетом в серці провела перший урок-квест ''Мужність і відвага крізь покоління'' для своїх учнів класний керівник 4-Б класу Тимошик Ю.М.


    Для учнів 5-11 класів було проведено патріотичний марафон «Живе і буде жити Україна, ніхто не перекреслить наших крил політ!», який підготувала учитель історії Бородавка Л.В., мультимедійний супровід - учитель інформатики Олійник А.В. Екскурсоводи виставкової зали «Шкільне сонцеколо» Паламарчук Дарина, Крупеня Вероніка та Рябчинський Даниїл нагадали присутнім трагічні віхи російської агресії, починаючи з 2014 року і до сьогодні. Їх розповіді про героїзм, незламність, єдність, віру у Перемогу українського народу ілюструвалися слайдами, спогадами, піснями. Свіча пам’яті, під час хвилини мовчання, полум’яніла біля світлин стенду «Слава героям». Тут навічно в історію закладу вписані імена випускників, які віддали своє життя за Україну.
    Марафон закінчився словами «Все буде Україна». Бо ми - українці, ми є сила, наш дух нікому не здолати.



З Днем знань усіх присутніх привітала директор ліцею Божена Лук'яненко. Вона подякувала батькам та учителям за участь у підготовці закладу до нового навчального року. 




    Особливу вдячність колектив ліцею висловлює Анатолій Шурма, колишньому випускнику, котрий навіть у цей нелегкий час ніколи не відмовляє у допомозі і цьогоріч надав матеріали для ремонту приміщень закладу. Крім того, на День знань підприємець подарував телевізор для створення міні-кінотеатру ліцею.

Немає коментарів:

Дописати коментар