четвер, 21 вересня 2023 р.

Ми хочемо щастя і хочемо миру! Щоб голуб крилатий зберіг Україну!

    Традиційно 21 вересня в Україні та у світі відзначають Міжнародний день миру. Сьогодні мир в Україні не є абстрактним бажанням, це усвідомлена мета, адже за мирне існування, за право жити у власній державі триває боротьба. І найвищу цінність миру, який є запорукою щасливого життя, сьогодні відчула кожна українська родина.

    З нагоди Дня миру у ліцеї пройшли тематичні заходи. У першому класі класним керівником Ковтун І.А. був організований флешмоб "Діти України прагнуть миру". Учні виготовили у творчій майстерні Голуба миру з вірою у те, що він нарешті принесе щастя й спокій нашій Батьківщині.




    Міжнародний день миру для третьокласників (класний керівник Давидчук Т.Ф.) розпочався з перебування в укритті через агресію, яку чинить сусідня держава. Однак, аби продовжити боротися за встановлення справедливості і миру, діти створили на асфальті малюнок- виклик "Мир - це щастя". Головним символом твору є голуб миру, який прикриває нашу рідну Україну. А кульки, квіти, метелики, усмішки - це щасливі миті очима дітей.




    Учні четвертих класів (класні керівники Козьмін А.В., Тимошик Ю.М.) також долучились до створення арт-листівки «Ми хочемо щастя і хочемо миру! Щоб голуб крилатий зберіг Україну!». Ліцеїсти захоплено вимальовували крейдою свої оригінальні фантазії, висловлюючи при цьому активну життєву позицію: «Любимо безмежно свою Україну! Бажаємо миру Україні та у всьому світі!».



    Завідувачкою бібліотеки Захожою А.В. було організовано виставку літератури "Ми - єдині, ми - за мир!", Антоніна Валеріївна репрезентувала книги, що розкривають історію виникнення свята, значущість боротьби за мир для людини будь-якої країни, спонукаючи ліцеїстів до роздумів.




    Міжнародний день миру відзначають у різних куточках планети. Це свято покликане змусити кожного не тільки задуматись, але й зробити що-небудь дієве заради спокою на Землі. Адже найбільше у світі щастя – це мир.

Немає коментарів:

Дописати коментар