субота, 16 вересня 2023 р.

Хай небо буде мирним, а Україна чистою

«Прибрався сам уранці – ретельно прибери і свою планету»
А. де Сент-Екзюпері «Маленький принц» 
 
Поки російські окупанти намагаються забрати у нас незалежність, суверенність, нищать нашу спадщину та природу, ми, українці — незламні та продовжуємо боронити свою державу, кожен на своєму фронті. Військові захищають Україну на передовій, медики рятують життя, правоохоронці підтримують порядок, волонтери забезпечують гуманітарні місії, громадяни об’єднують зусилля і разом тримають екологічну оборону.

Під гаслом «Хай небо буде мирним, а Україна чистою!» учні Костопільського ліцею №2 приєднається до Всесвітнього дня прибирання. Нову екозвичку учні розпочали формувати із цифрового прибирання. Непотрібні файли, електронні листи, програми, копії фото та відео- все це цифрові відходи. Швидко та ефективно від них позбавлятись навчала ліцеїстів учитель інформатики Олійник А.В. Видалення зайвої інформації з електронних та інтернет ресурсів, гаджетів, хмарних сховищ, дозволяє розвантажити центри баз даних, на підтримку яких витрачається величезна кількість енергії, це прибирання знижує кількість викидів CO2 в атмосферу.


А у суботу, 16 вересня, вчителі та учні ліцею долучились до прибирання території поблизу річки Замчисько.






Попри військові дії, українці не забувають про чисте довкілля. Адже, коли закінчиться війна, всі ми повернемось до мирного життя. Життя, в якому щодня будемо дбати про природу й спільними зусиллями будувати зелену Україну.


Немає коментарів:

Дописати коментар